Selecteer een pagina

Landgoed Nienoord Leek

 

De reiskosten voor deze locatie zijn €11.  

Adres: Nienoord 20 in Leek. Er is een grote parkeerplaats aanwezig.

 

Landgoed Nienoord is een prachtige locatie om te wandelen.
Er zijn 3 wandelroutes te volgen: de blauwe route is 5,4 km lang, de rode route 3,5 km en de groene route is 2,2 km lang.
De paden zijn goed begaanbaar met de wandelwagen of rolstoel. Wellicht dat sommige stukjes bij nat weer wat drassig zijn.
De hond mag aangelijnd mee. Er zijn velden/weilanden waar de honden los mogen lopen; deze velden worden aangegeven met borden.

Er zijn paden door het bos, boslanen en gras- en zandpaden door de weilanden. In de herfst vind je in het bos veel verschillende paddenstoelen, maar ook diverse zaden en noten.
Voor de borg is een kleurrijke tuin aangelegd. Er is een hertenkamp en er lopen schapen in een weiland vlakbij de borg.

Het informatiecentrum dat is gelegen aan de grote parkeerplaats biedt gelegenheid tot toiletbezoek en het nuttigen van een consumptie. Ook vind je er informatie over het landgoed, routekaarten enz. Het informatiecentrum is in de periode april t/m oktober 7 dagen per week geopend en in de periode november t/m maart in de weekenden.

Ook Grand Café Borg Nienoord, aan de achterkant van de borg, biedt gelegenheid tot toiletbezoek en/of het genieten van een consumptie of lunch. Het Grand Café is iedere dag geopend.

De borg is te bezichtigen alsook het in de borg gevestigde rijtuigenmuseum.
Verder zijn op het landgoed een familiepark (open van april t/m oktober) en binnen- en buitenzwembad gevestigd.