06-82 62 52 21 info@begaafdinbalans.nl

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Jolanda Westra (1984).

Ik ben Outdoor LifeCoach en breng gelijkgestemden met elkaar in verbinding.

Dit doe ik met enorm veel passie en enthousiasme!

 

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur

waar ik heerlijk mijn hoofd kan leegmaken en kan genieten van de ‘cadeautjes’ die ik onderweg tegenkom.

Deze cadeautjes bestaan uit mooie details in de natuur, welke ik vastleg in een foto en uit inspiratie en antwoorden die ik vind door de natuur als spiegel te gebruiken.

 

Wil je volgen wat voor moois ik tijdens mijn wandelingen tegenkom?

Je kunt natuurfoto’s van mijn wandelingen vinden op Instagram.

Via Facebook en Instagram kun je je laten inspireren door de praktijk te volgen. 

HSP coach Wandelcoach Jolanda Westra


Mijn verhaal:

 

Na jarenlang gewerkt te hebben in een functie en bedrijfscultuur die niet goed bij mij pasten, raakte ik uiteindelijk burn-out. (Achteraf gezien bore-out.)

In de periode die volgde, heb ik een ware zoektocht afgelegd. Want niet alleen mijn werk bleek niet goed bij mij te passen, er bleken veel meer ‘rollen’ in mijn leven niet goed bij mij te passen.

Een zoektocht naar mijn ware ik begon. Deze zoektocht ging moeizaam; ik heb lang moeten zoeken naar de juiste begeleiding hierbij.

Al langer wist ik dat ik een HSP (hoogsensitief persoon) ben. Echter wat dat précies inhield, kwam ik pas veel later achter.

Ik kwam daar pas achter toen ik mezelf écht heb leren kennen.

Als HSP ben ik altijd op de buitenwereld gericht geweest; dit gebeurt automatisch als prikkels zo sterk binnenkomen. Maar ik heb geleerd mijn aandacht van de buitenwereld naar mijn binnenwereld te verleggen.

Het zijn in de natuur heeft mij hierbij enorm geholpen.

Ik leerde wie ik écht was en wat voor mij belangrijk en goed is.

Ik heb afscheid genomen van vastgeroeste patronen die ik aangeleerd had en heb mijn eigen normen en waarden gemaakt. Daar ben ik naar gaan leven en ik voel mij gelukkiger dan ooit. Van overleven ben ik naar leven gegaan en daar geniet ik iedere dag van.

Nog weer een aantal jaren later, kwam ik er achter dat ik niet alleen hoogsensitief maar ook hoogbegaafd ben. 

Hiermee vielen ook de laatste puzzelstukjes op hun plek.

Ik weet nu goed wie ik ben, waar ik voor sta en in wat voor omgevingen ik floreer.

Door mij te verbinden met mensen die net als ik actief bezig zijn met hun persoonlijkheidsontwikkeling, kwam ik nog meer in balans.

Ik kon beter accepteren dat mijn familie en vrienden mij niet de diepgang en verbinding konden geven, waarnaar ik zo verlangde.

Dat hoefde ook niet meer, want dit en meer vond ik in mijn nieuwe omgeving met gelijkgestemden.

Ik verkeer nu in twee verschillende omgevingen, die mij heel mooi in balans houden.

Zonder de omgeving van gelijkgestemden was die balans er niet en ik koester de prachtige verbindingen die ik maak dan ook enorm.


In mijn begeleiding speelt verbinding maken dan ook de belangrijkste rol; verbinding maken met je (ware) zelf én met anderen die ook actief bezig zijn met hun persoonlijkheidsontwikkeling.

Opleidingen:

Ik ben gediplomeerd LifeCoach en ik heb mij gespecialiseerd in Outdoor LifeCoaching / Reflectieve Wandelcoaching.

Ook heb ik energetische (Reiki en Integrated Energy Therapy®) cursussen gevolgd, heb ik affiniteit met systemisch werken en de kracht van visualiseren.

Mijn professionele kennis gecombineerd met mijn
persoonlijke ervaring op de gebieden van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, bewustzijnsgroei en spiritualiteit maken mij een enthousiaste professioneel begeleider.

 

Ik ga graag met jou de natuur in om je te begeleiden bij het verbinden met jezelf en je bent welkom bij de groepsactiviteiten die ik organiseer, zodat ook jij kunt genieten van een nieuwe balans! 

 

Pin It on Pinterest

Share This